Over Orange Gold

Sinds 2006 ben ik op interim basis werkzaam bij banken en sinds 2012 zelf ook inhurend manager of teamleider. Ik durf dan ook wel te stellen dat ik de interim wereld goed heb leren kennen. Dit niet alleen als zelfstandige die doorlopend super opdrachten wil vervullen, maar ook als inhurend manager die behoefte heeft aan goede en betrouwbare interimmers die de klus kunnen klaren en net dat beetje extra brengen. In al deze jaren heb ik veel mooie ontwikkelingen tot stand zien komen. Echter vallen me ook veel zaken op. Zaken die in mijn ogen beter kunnen, beter moeten. Zomaar een aantal zaken die mij al lange tijd bezighouden:

 

  • Waarom betaal ik als inhurend manager voor het functieniveau en niet of minder voor de kwaliteit en bijdragen die een zelfstandig of interim professional levert?

 

  • Ofwel, waarom word ik niet zuiver beloond op mijn geleverde prestaties en kwaliteit maar in plaats daarvan op de functie waarop een inschaling van toepassing is?

 

  • Waarom zijn de verdiensten van brokers of leveranciers vaak zo ondoorzichtig?

 

  • Waarom zie ik als inhurend manager meestal niet wat iemand echt gepresteerd heeft? Beoordelingen of evaluaties ontbreken meestal.

 

  • Hoe weet ik als inhurend manager iemands bewezen kwaliteiten? Een gesprek en referentiecheck zeggen niet altijd alles.

 

En zo zijn er nog veel meer vragen in dezelfde categorie. Daag me gerust uit oplossingen aan te dragen voor vraagstukken die u bezig houden.

Mijn visie

Voor mijn werk slaap ik veel in hotels en gebruik meestal Booking.com. Wellicht niet altijd de goedkoopste keuze, maar ik zie wel altijd de voor mij relevante informatie, waarderingen van anderen en de beschikbaarheid. Bovendien is reserveren kinderlijk eenvoudig. Waarom zou een goede match tussen een organisatie en een zelfstandig interim professional niet op een soortgelijke manier tot stand kunnen komen? Duidelijk, eenvoudig en vooral transparant over kwaliteit, beschikbaarheid, tarief en beoordeling.

 

Met deze gedachten heb ik Orange Gold opgezet. Vanuit mijn eigen behoeften als zelfstandig interim manager en als inhurend manager; en tevens om hierbij hulp te bieden aan zowel organisaties als zelfstandigen om tot een topmatch en eerlijke prijs te komen. Dit via een platform waar zelfstandig professionals en organisaties samenkomen. Een platform dat faciliterend is aan het inhuur-, betalings- en contractproces.